Odotettavissa Elokuu vk 33 - Boreal Magics

Päivitetty 22.7.2021
Sileäkarvainen collie, Diamondfox So Genious Galahad
FI & LT MVA LT & LV & EE JVA BALT JMVA PAIM-T
Diamondfox So Genious Galahad
KoiraNet
Soopeli
Silmät : cea-vapaa (gen. terve)
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

CEA-DNA terve
DM N/N
MDR1 -/-
FGF5 ei kanna pitkäkarvageeniä
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Valtin haltijan Tiian kertomaa:

”Valtti on hyväsydäminen ja älykäs poika. Pennusta lähtien on ollut utelias joka asian suhteen eikä arkuutta ole alustojen tai melujen suhteen. Rakettienkin suhteen käännetään vaan kylkeä ja jatketaan unia. Rallytokon alkeet ollaan käyty ja siinä omasi hyvää päätä, ja oli halukas oppimaan. Muut koirat eivät haitanneet. Palkkautuu nameilla ja lelulla. Valtti on hyvin ahne ruuan suhteen eli tekee mitä vain kun hiukopalaa näyttää. Herkkävatsaisuutta ei ole. Taistelee hyvin lelusta ja saalisviettiä on. Valtilla on myös hyvin paimennusviettiä, joka näkyi ensimmäistä kertaa lampaita nähdessään Paimennustaipumus-testauksessa. Puolustusviettiä löytyy jonkin verran myös. Tällä hetkellä ollaan käyty harrastamassa vain näyttelyitä ja menestytty erinomaisesti Suomessa ja ulkomailla. 2021 vuoden puolella tavoitteena jatkaa rallytokoa. Ihana poika, helppo kouluttaa ja kiintynyt emäntäänsä sekä hymyilee paljon.”

Kasvattajan kertomaa:

Valtti on hieman kovapäinen pojankoltiainen huumorilla höystettynä. Tykkää erityisesti veto-/saalisleikeistä treenaamisen yhteydessä, mutta ahneena poikana myös namit menee. Sukupuoliviettiä löytyy hyvin ja sperman laatu myös tutkittu, jossa todettu sperman laadun olevan hyvää. Valtti on hyvin energinen ja toimelias poika
Sileäkarvainen collie, Diamondfox Magical Love
FI MVA PAIM-T
Diamondfox Magical Love
KoiraNet
Tricolour
Silmät : CEA-terve; geneettisesti terve
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

LTV0 VA0
CEA DNA-terve
DM N/N
MDR1 +/-
Ei kanna pitkäkarvageeniä
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Hulda on luonteeltaan ns. “kaikki käy” koira. Ihmisrakas, avoin ja sosiaalinen. Kotona erityisen helppo, vaivaton ja huomaamaton mutta aina valmis hommiin sata lasissa. Työt se tekee järjettömällä motivaatiolla ja innolla, on ahne joten palkkautuu hyvin ruualla kuin myös leluilla, varsinkin niillä leluilla. Rakastaa yli kaiken leikkimistä, varsinkin noutamista. Uiminen on myös yks suosikki jutuista, varsinainen vesipeto jolle varmaan kasvaisi evät, jollei sitä välillä käskisi pois vesistöistä.


Vieraissa paikoissa/reissuissa Hulda on varsin mutkaton kaveri. Ei turhaa hötkyile, matkustaa esim. junassa, bussissa ym. julkisissa moitteetta. Ei omaa alusta-arkuutta, ritiläportaat, hissit, korkeat paikat, epävakaat alustat, tunnelit/ahtaat paikat, pimeä ym. ei tuota ongelmaa. Esim. Lenkillä metsässä ylittää syvän ojan puunrunkoa pitkin epäröimättä.

Ääniarkuutta ei myöskään ole ollut havaittavissa. Äkkinäiset paukahdukset, kovaääniset koneet, ukonilma, sahat, rälläkät ym. työlaitteet tai mikään muukaan mihin nyt täällä maalla asuessa tai kaupungissa vieraillessa voi törmätä, ei ole aiheuttanut uteliaisuutta kummempaa reaktiota. Ei välitä ihmispaljoudesta tai muista koirista vaan etenee nätisti vierellä paikassa kun paikassa.

Lenkeillä on täysin irti pidettävissä, kuuliainen, ihmistä silmällä pitävä ja sopivan välimatkan päässä pysyttelevä. Vieraiden koirien kanssa myöskin sosiaalinen, ei dominoi tai ole helposti provosoitavissa. Tulee toimeen kaikkien kanssa ja laumassa lenkkeillessä pyrkii pitämään porukan kasassa. Ihmisestä liiaksi irtautuvat käydään hakemassa takaisin. Omaa siis valtavan paimennusvietin, jota käyttää lampaiden lisäksi myös koiralaumassa.

Lasten kanssa ihan mahtava, ymmärtää olla rauhallinen ja varovainen varsinkin pienempien lasten kanssa. Voi surutta leikkiä lasten kanssa ilman että kierrokset nousee liiaksi, mitä välillä harrastuksissa on havaittavissa suuren tekemisen innon myötä.

Hulda harrastaa satunnaisesti agilityä (alkeet käytynä,rakastaa yli kaiken), paimennusta (pääasiassa lampailla, on käynyt myös poropaimenessa). Säännöllisemmin harrastaa rally-tokoa, metsäjälkeä ja esineruutua. Omistajan työn luonteen vuoksi mitään lajia ei ole saatu vielä vietyä kovin tavoitteellisesti eteenpäin eikä näin ollen ole kisattu, vaikka koiralla rahkeet kyllä riittäisi harrastukseen kuin harrastukseen.

Huldalla aiempi pentue vuodelta 2020 kennel Diamondfoxissa. Pennuista kaksi asuu Huldan kanssa kotona ja on näin ollen meillä nähtävissä.
Hulda on tarkastettu tiineeksi. Pentukyselyt alustavasti sähköpostitse osoitteeseen kennelborealmagics@gmail.com :)

Odotan pentueesta reippaita ja sosiaalisia collien alkuja moneen menoon. Pennuille toiveissa aktiiviset ja yhteyttä pitävät kodit. Harrastuksista kiinnostuneet etusijalla.

Kasvattaja on SCY ja SKL jäsen ja allekirjoittanut kasvattajasitoomuksen.
KasvattajaEveliina Arpi Boreal Magics
PaikkakuntaTornio
Kotisivu/kennelborealmagics.blogspot.com/
Emailkennelborealmagics@gmail.com
Diamondfox So Genious GalahadSandcastle's Save The King, LTE +108Rowvale River Rider, LTE +153
Sandcastle's Tickled Pink
Diamondfox One So Beautiful, LTE +170Shulunen Imperial Ex-Man, LTE +125
Dane Amor The One, LTE +157
Diamondfox Magical LoveBlack Elles Gift Of MagicKoiruuksien Ahti Talonvahti
Black Elles Enigmatic Magic
Dane Amor Miracle Of LoveCligstone's Smart As
Dane Amor Coco Mademoiselle

Valtti & Hulda