Suunnitelmissa Loppuvuosi 2021 - Sopivan

Päivitetty 31.12.2020
Sileäkarvainen collie, Nuuskakairan Samma På Svenska
HK3 TK2 BH AD
Nuuskakairan Samma På Svenska
KoiraNet
Tricolour
Silmät : Cea- vapaa (crd pentuna)
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

DM: N/N, näyttelyistä EH
LTE 172++ (video: https://youtu.be/xp2hhbMCTv8)

Laku on colliemaisella tavalla hyvin sosiaalinen ihmisiä kohtaan ja on luotettava lasten kanssa. Se nauttii kenen tahansa ihmisen huomiosta. Se on rento koira, joka ei jännitä tai stressaa, eikä sillä ole pelkoja. Sen luonne antaa sille eväitä toimia ja harrastuksissa se on aktiivinen ja kestävä. Fyysisesti Laku on nopea koira, jonka rakenne antaa mahdollisuudet liikkua vaivattomasti, ketterästi ja voimakkaasti. Sillä on puolustushalua omaa kotia ja omaa autoa kohtaan. Se on kiinnostunut toisista koirista ja nartut saavat etuoikeuksia, kuten viedä sen kepin tai luun. Uroksia kohtaan se on kovempi ja pitää huolen omaisuudestaan. Laku on ahne ja palkkautuu hyvin ruualla ja on myös saalisviettinen eli palkkautuu hyvin leikillä. Laku on luonnostaan itsenäinen koira, mistä on hyötyä harrastuksissa, joissa tarvitaan irtoavaa koiraa. Laku on geenitestattu DM N/N ja väriltään Ma/m atypical merleksi. Myös Lakun sisko on ulkoasultaan tricolour, mutta geeniperimältään merle.
Sileäkarvainen collie, Shulune Imperial Diamond

Shulune Imperial Diamond
KoiraNet
Tricolour
Silmät : CEA-vapaa (gen. terve)
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

DM: DM/N (kantaja), selkä LTV0, VA1, näyttelyistä ERI

Ringa on iloinen ja avoin pieni narttu. Oma ihminen on sille kaikki kaikessa. Se on erittäin miellyttämisenhaluinen ja palkkautuu erinomaisesti ihan sosiaalisella palkalla. Namit ja lelut kelpaavat toki myös. Ringalla on varsin hyvä keskittymiskyky ja se työskentelee kohtuullisen rauhallisesti mutta väsymättä.

Ringa on ohjaajapehmeä koira, joten se on hyvin ohjattavissa, mutta myös melko herkkä kaikenlaiselle negatiiviselle palautteelle. Muilta osin se on reipas ja touhukas, ei siis milläänlailla arka. Se ei ole osoittanut pelokkuutta erilaisia alustoja tai ääniä kohtaan.

Arjessa Ringa on kiltti, helppo ja huomaamaton. Se on kuitenkin myös erittäin sosiaalinen ja läheisyyttä kaipaava koira, joka tulee mielellään viereen ja nukkuu mielellään kainalossa, vaikka peiton alla. Se ei kuitenkaan hiippaile kaiken aikaa kantapäillä tai kyttää jokaista liikettäni. Se on myös erittäin hiljainen koira, eikä hauku sisällä käytännössä ollenkaan, eikä edes "juttele" kuten monet colliet. Se ei myöskään koskaan "piippaa" odottaessaan tai innostuessaan. Ringa ottaa myös taitavasti itseään pienemmät koirat ja lapset huomioon, ei juokse niitä kumoon ja leikkii nätisti.
Toivon kasvateilleni aktiivisia, kouluttamisesta/harrastamisesta kiinnostuneita koteja. Kisakentille ei kuitenkaan ketään pakoteta, vaan tärkeintä on, että koira elää aktiivista ja onnellista elämää rakastettuna perheenjäsenenä - sillä sitähän kaikki koirat ensisijaisesti ovat, perheenjäseniä. Meiltä pennut lähtevät normaaliin elämiseen tottuneina, erilaisia alustoja kokeilleina, erilaisia ihmisiä nähneinä ja autossa useamman kerran matkustaneina.

Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, runsaiden pentupakettien ja kasvattajan elinikäisen tuen kera.

KasvattajaElisa Salmi Sopivan
PaikkakuntaTampere
Kotisivusopivan.com
Emailelisa.o.salmi@gmail.com
Nuuskakairan Samma På SvenskaVilda-Meduza Anam AmigoWatchman-Izor
Mironik's Medusa
Nuuskakairan Pirtti-HirmuSharleis Bold Bubba
Nuuskakairan Tiidanieida
Shulune Imperial DiamondSturtmoor Dream Of KasvelynJuniperwood King of Kings
Ryecombe Jovial Jasmine of Sturtmoor
Shulune Imperial StormMacGee’s Street Spirit
Shulune Imperial Legacy