Odotettavissa Joulu 2020 - Jucaides

Päivitetty 13.11.2020
Sileäkarvainen collie, Sandcastle's Yes Sir

Sandcastle's Yes Sir
KoiraNet
Tricolour
Silmät : CEA-vapaa
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Viljo on charmikas ja tasapainoinen jo kymmenvuotias herrasmies, joka on elellyt rauhaisaa kotikoiran elämää koko ikänsä. Omistajiensa sanoin Viljo on helpoin collie joka heillä on koskaan ollut, ja juuri sellaisen kuvan se antaakin itsestään heti ensitapaamisesta lähtien ollen hyvin vaivaton sekä rauhallinen uros. Se on hieman pehmeä, mutta kuitenkin varsin hyvähermoinen.

Viljo ei häiriinny ohi kulkevista koirista tai ihmisistä, ei pyöristä tai muistakaan kulkuvälineistä eikä se ole ollut koskaan remmiräyhä. Kulkee pääsääntöisesti kaikki lenkit vapaana sekä pystyy irti muutoinkin missä vaan. Oman pihamaansa ohikulkijat Viljo tarkkailee vain rauhallisesti katseellaan.

Viljo on varsinainen kaikkien kaveri ja tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Sillä ei ole tapana provosoitua tai provosoida muita.

Uusia ihmistuttavuuksia kohtaan Viljo on klassisen pidättyväinen, mutta siitä saa todella nopeasti uuden ystävän rapsutusten tai erityisesti taskun pohjilta löytyvien namien kautta. Viljo ei nirsoile lainkaan eri namien kanssa ja se on kaikkiaan varsin hyväruokainen sekä hyvämahainen.
Herkkutarjoiluiden lisäksi se kelpuuttaa uudet ihmiset hyvin nopeasti myös leikkikavereiksi hurjiin taisteluleikkeihin, joissa Viljolla ei ole aikomustakaan jäädä helpolla kakkoseksi. Taistelutahtoa siis löytyy ja varttuneemmasta iästään huolimatta se on yhä varsin leikkisä sekä jaksaa tarjota leikin jatkoa mielellään.

Viljon kasvattaja järjesti Viljon PEVISA-tutkimukset vasta Viljon myöhemmällä iällä käyttäessään Viljoa jalostukseen vuoden 2019 alussa, joten sillä on ennestään yksi aiempi pentue Sandcastle’s -kennelissä.
Sileäkarvainen collie, Hollandia Bila Kaífa

Hollandia Bila Kaífa
KoiraNet
Soopeli
Silmät : CEA-vapaa (gen. kantaja)
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

DM terve
MDR1 kantaja
ei kanna pitkäkarvageeniä

Näyttelyistä SA, vara-SERT
Luonnetesti +84p laukauskokematon 9/2017, videoitu
Jalostustarkastettu 8/2017

Deia on erittäin tasainen ja mutkaton koira, rauhallinen luottokaveri kaikkialla. Kuitenkin se on samalla huumorintajuinen ja helposti innostuva, suuret silmät loistaen maailmaa tarkkaileva ilopilleri.

Deia on innokas touhuamaan mitä vaan. Treenatessa se on paimenille tyypillisesti hieman ohjaajapehmeä, muttei häiritsevästi ja kestää ohjaajalta tulevaa painettakin säilyttäen toimintakykynsä. Deiaa on ensisijaisesti palkattu nameilla, jotka riittävät pitämään sen hyvässä vireessä pitkäksikin aikaa, ja se onkin varsin ahne. Myös taistelutahtoa ja leikkisyyttä löytyy. Deian kanssa on treenattu harrastusmielessä tottelevaisuutta sekä se on käynyt agilityhallilla tutustumassa lajiin suorittaen mm. korkeat kontaktiesteet ongelmitta.

Ihmisiä kohtaan Deia on äärettömän sosiaalinen, jonka suhteen koemme LT-arvion (aavistuksen pidättyväinen) menneen hieman pieleen. Se rakastaa saada huomiota sekä rapsutuksia kaikilta ja on myös erittäin lapsiystävällinen.
Deia tulee toimeen myös kaikkien koirien kanssa, se ei provosoi eikä provosoidu. Deian kotona sen kanssa asuu veteraani-ikäinen sk collienarttu Noomi sekä pari kissaa, joiden kanssa Deialla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia.

Deia on Jucaides C-pentueen emä.
Deia on ultrattu tiineeksi.

Alustavasti pentukyselijöiden tilanne on RUNSAS/TÄYSI.

Odotan yhdistelmästä vanhempiensa tapaan mutkattomia, lunkeja ja täyspäisiä, erittäin mukavia pentuja monenlaiseen menoon. Kummatkin vanhemmat hyväruokaisia, leikkisiä ja ihmisen seurasta nauttivia.

Pennut luovutetaan uusiin koteihin rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja virallisesti silmäpeilattuina 7-8 viikon iässä. Pennut sosiaalistetaan hyvin ja totutetaan käsittelyyn kasvattajan luona ennen luovutusta. Niiden mukaan tulee pentupaketti ja pennun elämänmittainen kasvattajan tuki, joten uusilta kodeilta toivotaan yhteydenpitoa myös kasvattajan suuntaan.

Kasvattaja on Suomen Kennelliiton ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen.
KasvattajaSuvi Lehto Jucaides
PaikkakuntaLahti
Kotisivujucaides.net/
Emailjucaides@gmail.com
Puh+358407784235 (yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse)
Sandcastle's Yes SirSandcastle's Okey DougBaubon's Olahoma Oliwer
Sandcastle's Oops I Did It Again
Sandcastle's Spirit N' SpiceRaynoor Self Made Man
Cownbred Blithe Spirit At Foxearth
Hollandia Bila KaifaNatalain Diamond of Bila KaifaNatalain River Dance
Natalain New Hardi Dream
Dalai Nur Bila KaifaZenith Of Fame Fantazija
Barcelona Bila Kaifa