Suunnitelmissa Maalis-huhtikuu 2021 - Koiruuksien

Päivitetty 27.10.2020
Sileäkarvainen collie, Cinnaberry`s Calvin K
BH HK1
Cinnaberry`s Calvin K
KoiraNet
Tricolour
Silmät : cea-vapaa (genettisesti crd)
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Selkä: LTV0, VA0, SP0
Polvet: 0/0
Geenitesti: DM N/N
Kantaa pitkäkarvageeniä

LT: 144p

Näyttelyistä PU1, VSP, SERT, CACIB

Omistaja Katjan kertomaa:

"Vertti on terve, kaikkiruokainen, hyvävatsainen, aktiivinen uros. Tykkää käyttää kroppaansa ja palkkautuu parhaiten lelulla. Helppo motivoida, aina valmis treeneihin, osaa kuitenkin kotona rauhoittua. Harrastaa PK-hakua ja -jälkeä, lisäksi kesäisin VEPEillään (VEPE SOV1) ja talvella hiihdetään."

Vertillä on kaksi aiempaa pentuetta (Koiruuksien 2017 ja Diamondfox 2019), joissa kaikki tähän mennessä kuvatut jälkeläiset ovat olleet luustoterveitä ja osoittaneet hyviä harrastuskoiraominaisuuksia.
Sileäkarvainen collie, Koiruuksien Magee Fiilis

Koiruuksien Magee Fiilis
KoiraNet
Tricolour
Silmät : Cea-vapaa, (geneettisesti terve)
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Selkä: LTV0, VA0
Geenitesti: DM N/N
MDR1 -/-

LT: 138p
Mh-kuvaus suoritettu

Näyttelyistä ERI2, Vara-Sert

Siskon omistajan Sannin kertomaa:

"Sisko harrastaa tavoitteellisesti agilityä ja on aloitellut kisauraansa. Treeneissä se on todellinen työmyyrä ja on saanut pienestä pitäen kehuja toistonkesvävyydestään sekä hyvästä keskittymiskyvystään. Sisko palkkautuu hyvin lelulla ja taistelee hyvin myös vieraiden ihmisen kanssa. Se on ahne, joten ruoka toimii myös hyvänä palkkana. Sisko on nopea ja ketterä sporttinahka, joka on halukas oppimaan uusia asioita ja työskentelee innokkaasti.

Sisko on helppo ja mukava reissukaveri ja kulkee vaivatta niin autossa, junassa kuin laivassakin. Se on koirasosiaalinen ja tulee toimeen niin narttujen kuin urostenkin kanssa. Vieraita ihmisiä kohtaan se on hieman pidättyväinen, mutta ystävällinen.

Sisko on terve, hyvävatsainen ja arjessa alusta- ja äänivarma. Se on erittäin ahne ja kaikkiruokainen. Sisko osaa rauhoittua kotona ja kylässä, mutta on aina valmiina toimintaan, jos sellaista on tarjolla. Onnellisimmillaan Sisko on, kun saa touhuilla yhdessä ihmisen kanssa, oli se sitten treenit tai arjen askareet. Sisko on sopeutunut hyvin myös vauvaperheen elämään ja toimii siinä arjen pikku apulaisena."

Siskon sisaruksissa on myös muita tavoitteellisesti harrastavia koiria mm. BH, HK2, JK3 Koiruuksien Huikee Fiilis, RTK3 TK1 FI MVA BALT MVA Koiruuksien Loisto Fiilis ja RTK3 Koiruuksien Upee Fiilis.
Sisko on hyviä harrastusomisnauuksia olevaa narttulinjaani kolmannessa polvessa ja olen saanut luvan käyttää sitä jalostuksessa leasing sopimuksella. Olen käyttänyt Verttiä aiemmassa pentueessani ja pentueeseen saamieni hyvän terveyden ja erinomaisten harrastusominausuuksien vuoksi kysyin lupaa saada käyttää Verttiä myös Siskolle. Nyt suunnitellun pentueen kohdalla odotettavissa on niin ikään aika isolla moottorilla varustettuja pieniä nahkatykinkuulia, joten etsin pentueelle aktiivisesta harrastamisesta ja kouluttamisesta kiinnostuneita koteja. Ota yhteyttä, mikäli olet vailla harrastuskaveria vaativampaankin makuun. Vanhemmista voi kysellä lisätietoa myös koirien omistajilta.

Pennut elävät ja kasvavat mukana lapsiperheemme arjessa ja saavat hyvät sosiaaliset edellytykset elämälleen. Ne myydään eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina, rekisteröityinä, sirutettuina ja madotettuina uusiin koteihin 7-8vkon iässä. Kasvattaja on SKL:n ja SCY:n jäsen, joka kouluttaa ja kisaa koirineen itsekin. Kasvattajan tuki läpi koiran elämän.
KasvattajaTeija Lehtoranta Koiruuksien
PaikkakuntaTervakoski
Kotisivuwww.koiruuksien.com
Emailkoiruuksienkennel@gmail.com
PuhSaa pyydettäessä
Cinnaberry`s Calvin KMahoney`s Curious MisterBilbo V. Shakas Royal
Karenina Kohtalon Kutsu
Turning Leaf`s Muy Chic Manolo BSandcastle`s Bruno Pepper
Cinnaberry`s Hungry Heart
Koiruuksien Magee Fiilis Nuuskakairan Pilkku-PoikaSharleis Bold Bubba
Nuuskakairan Tiidanieida
Koiruuksien Kerttu HerranterttuMilli Miller Vöimas Samurai Aapo
Calibra’s Drop Of Honey

Sisko leikkii luonnetestissä tuomarin kanssa. Kuva Inga Pyykkö

Vertti hiihtokisoissa. Kuva Mikko Lehikoinen

BIS4 pari Koiruuksien Vertin 1. lapset K.Tuula Tykinkuula ja K.Kalle Kanuuna. Kuva Anni Rask