Suunnitelmissa Kesä 2020 - Diamondfox

Päivitetty 14.3.2020
Sileäkarvainen collie, Mironik's Skywalker

Mironik's Skywalker
KoiraNet
Bluemerle
Silmät : lievä Crd pentuna, aikuisena terveet
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

DM N/N
MH luonnekuvaus suoritettu

"Valle on aktiivinen, mutta sopivan rauhallinen, tasapainoinen, hyvin päätään käyttävä uros. Se on myös koirasosiaalinen (paljon koirakavereita) ja ihmisrakas vauvasta vaariin. Erittäin kekseliäs ja älykäs, mikä näkyy mm. ongelmien ratkaisutaidoissa kuten koiraportin kissanluukun avaaminen ja siitä pienestä luukusta ulos tulo, lisäksi erilaisten ovien avaamiseen löytyy taitoja. Jo pikkupentuna Valle kokeili rohkeasti oman kroppansa rajoja ja todella reippaasti liikkui metsissä ja erilaisissa maastoissa ilman huolen häivää. Vallella ei ole arkuuksia tai pelkoja. Siltä löytyy paimennustaipumusta ja puolustusviettiä.Valle vaatii fyysistä ja henkistä aktiviteettia, jotta on parhaimmillaan. 

Valle harrastaa Marin kanssa tavoitteellisesti rallytokoa ja agilitya. Sekä myös vetohommia omaksi iloksi kesällä kicbikellä ja talvella potkukelkalla. Vallesta olisi varmasti moneen muuhunkin harrastukseen, se työskentelee hyvin innokkaasti. Erittäin helposti koulutettava. Helposti motivoitavissa sekä lelulla, että namilla.

Vallella on teräsvatsa, joka kestää niin tuoreet suklaakakut kuin olohuoneen pöydälle jääneet karkit. Kuten jo tästä voi päätellä, Valle on kaikki ruokainen ;) Lääkärissä Valle on käynyt vain rokotuksilla, silmätutkimuksissa ja luustokuvissa.
Sileäkarvainen collie, Diamondfox Magical Love
FI MVA PAIM-T
Diamondfox Magical Love
KoiraNet
Tricolour
Silmät : CEA-terve; geneettisesti terve
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Selkä kuvattu terveeksi

DM N/N
MDR +/-


Huldan omistajan kertomaa:
"Meijän Hulda

Hulda on luonteeltaan ns. “kaikki käy” koira. Ihmisrakas, avoin ja sosiaalinen. Kotona erityisen helppo, vaivaton ja huomaamaton mutta aina valmis hommiin sata lasissa. Työt se tekee järjettömällä motivaatiolla ja innolla, on ahne joten palkkautuu hyvin ruualla kuin myös leluilla, varsinkin niillä leluilla. Rakastaa yli kaiken leikkimistä, varsinkin noutamista. Uiminen on myös yks suosikki jutuista, varsinainen vesipeto jolle varmaan kasvaisi evät, jollei sitä välillä käskisi pois vesistöistä.

Vieraissa paikoissa/reissuissa Hulda on varsin mutkaton kaveri. Ei turhaa hötkyile, matkustaa esim. junassa, bussissa ym. julkisissa moitteetta. Ei omaa alusta-arkuutta, ritiläportaat, hissit, korkeat paikat, epävakaat alustat, tunnelit/ahtaat paikat, pimeä ym. ei tuota ongelmaa. Esim. Lenkillä metsässä ylittää syvän ojan puunrunkoa pitkin epäröimättä.

Ääniarkuutta ei myöskään ole ollut havaittavissa. Äkkinäiset paukahdukset, kovaääniset koneet, ukonilma, sahat, rälläkät ym. työlaitteet tai mikään muukaan mihin nyt täällä maalla asuessa tai kaupungissa vieraillessa voi törmätä, ei ole aiheuttanut uteliaisuutta kummempaa reaktiota. Ei välitä ihmispaljoudesta tai muista koirista vaan etenee nätisti vierellä paikassa kun paikassa.

Lenkeillä on täysin irti pidettävissä, kuuliainen, ihmistä silmällä pitävä ja sopivan välimatkan päässä pysyttelevä. Vieraiden koirien kanssa myöskin sosiaalinen, ei dominoi tai ole helposti provosoitavissa. Tulee toimeen kaikkien kanssa ja laumassa lenkkeillessä pyrkii pitämään porukan kasassa. Ihmisestä liiaksi irtautuvat käydään hakemassa takaisin. Omaa siis valtavan paimennusvietin, jota käyttää lampaiden lisäksi myös koiralaumassa.

Hulda on myös ns. tunnekoira. Elää ja peilaa kyllä omistajansa tunnetilat täysin, mikä tuottaa välillä omistajalle päänvaivaa. (jos sattuu vaikkapa olemaan huono päivä ja se tietty “käyrä” ns. huipussaan, näkyy myös koiran tekemisessä harrastellessa..) :D Minua kohtaan erittäin lojaali, ilmaisee selvästi oman lempi-ihmisen ja hakeutuu tämän seuraan mahdollisuuksien mukaan. Toimii kuitenkin myös vieraampien ihmisten kanssa ja lähtee reissuihin ilman minua tosi reippaasti.

Lasten kanssa ihan mahtava, ymmärtää olla rauhallinen ja varovainen varsinkin pienempien lasten kanssa. Voi surutta leikkiä lasten kanssa ilman että kierrokset nousee liiaksi, mitä välillä harrastuksissa on havaittavissa suuren tekemisen innon myötä.

Hulda harrastaa satunnaisesti agilityä (alkeet käytynä,rakastaa yli kaiken), paimennusta (pääasiassa lampailla, on käynyt myös poropaimenessa) ja on käynyt myös Rally-Tokossa, jota on tarkoitus alkaa nyt treenata tavoitteellisesti. Aloittanut myös metsäjälkitreenit, aiemmin tehty peltojälkeä pari kertaa josta suoriutui hienosti. Omistajan työn vuoksi mitään lajia ei ole saatu vielä vietyä kovin tavoitteellisesti eteenpäin vaikka koiralla rahkeet riittää harrastukseen kuin harrastukseen. :)"
Pentuvarauksia ja tarkempia kotiehdokas haastatteluja katsotaan vasta pentujen synnyttyä.

Suunnitelmissa yhteistyöpentue yhdessä Huldan omistajan Even kanssa. Pennuista toiveissa harrastuskaveria moneen menoon <3

Diamondfox-pennut elävät ensimmäiset elinviikkonsa saaden monipuolisia elämänkokemuksia. Pennut saavat runsaasti rakkautta ja sylihoito -käsittelyä, niin lapsilta kuin aikuisiltakin, jolloin ne tottuvat erilaisten ihmisten käsittelyyn. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina, MyDogDNA -geenitestattuina ja hyvin sosiaalistettuina 7-8 viikon iässä. Pentujen mukana tulee runsas pentupaketti ja pennun koko elämänmittainen kasvattajan tuki.

Mikäli olet kiinnostunut tulevista Diamondfox -pennuista, laitathan viestiä ensinsijaisesti sähköpostitse. Kerro viestissä itsestäsi ja perheestäsi, koirataustastasi, harrastussuunnitelmistasi sekä mahdollisista toiveistasi pennun suhteen.

Kysymykset ja lisätiedot: kenneldiamondfox@gmail.com

Kasvattaja on mm. Suomen kennelliitton, Suomen Collieyhdistyksen, Suomen Koirankasvattajat SuKoKa:n jäsen. Lisätietoja pentuihin liittyen, kasvattajasta ja kasvatusperiaatteista löydät kotisivuilta ja kysymällä.
KasvattajaIivonen Päivi Diamondfox
PaikkakuntaYlivieska
Kotisivu/www.diamondfox.net/
Emailkenneldiamondfox@gmail.com
Puh0456346924
MIRONIK'S SKYWALKERWOOD ISLET B FOR BULLET (pk collie)MVA RUDÄNGENS CAMERON (pk collie)
TVA SEAMIST SKY BLUE (pk collie)
SE JVA MIRONIK'S MYSHKABH ZZO ZOP ZZZ ZVOP CT ZPU-1 RH-FL E ZZP-1 ZTV1 ZZO1 CIB MVA NEO KRASNA LOUKA
RLDN RLDF TK2 SE VV-19 MIRONIK'S ZENONI
Diamondfox Magical LoveBlack Elles Gift Of MagicKoiruuksien Ahti Talonvahti
Black Elles Enigmatic Magic
Dane Amor Miracle Of LoveCligstone's Smart As
Dane Amor Coco Mademoiselle