Odotettavissa Huhtikuun puoliväli - Taygem

Päivitetty 11.2.2020
Sileäkarvainen collie, Some Day One Day van Shaka's Royal Kraal

Some Day One Day van Shaka's Royal Kraal
KoiraNet
Soopeli
Silmät : Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Selkä LTV1, VA0

CEA kantaja (vanhempien mukaan)
DM kantaja (Zoogen)
MDR-1 terve (vanhempien mukaan)

Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Näyttelyistä ERI

Eetulla ei ole aikaisempia pentueita, se on nuori ja harrastuskentilläkin vielä kokematon. Sen kanssa on aloiteltu tottista ja se palkkautuu helposti, sillä se on hyvin miellyttämishaluinen. Se on sosiaalinen ja ystävällinen vieraitakin koiria kohtaan, joten se sopeutuu hyvin erilaisiin laumoihin. Kotona kuitenkin vahditaan jonkin verran. Eetu on 50% amerikkalaislinjainen sen emän kautta ja sen sukutaulusta löytyy myös pitkäkarvaisia collieita. Omistan Eetun yhdessä Nina Malmin kanssa, mutta se asuu luonani. Eetun LTV-lausunto on annettu ristiluun keskiharjanteessa ensimmäisen (S1) ja toisen ristinikaman (S2) välissä esiintyvän pienen raon vuoksi, joka ei vaikuta koiran elämään millään tavalla. Eetu tullaan luonnetestaamaan myöhemmällä iällä.
Sileäkarvainen collie, Kiiramanna This Is True Madam
C.I.B, FI & SE & EE & LV & LT & BALT MVA
Kiiramanna This Is True Madam
KoiraNet
Soopeli
Silmät : Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat : A/A, BLUP 104
Kyynärpäät : 0/0

Selkä LTV0, SP0, VA1

CEA kantaja (Zoogen)
DM terve (Zoogen)
MDR1 altis (Zoogen)

Leikkaava purenta, täysi hampaisto

LT 140 +++ Laukausvarma

Manta on varma, tasapainoinen ja leikkisä narttu, joka taistelee hyvällä puruotteella. Se on vieraita kohtaan välitön, mutta luottavainen ja omistajalleen hyvin lojaali. Sen kanssa on harrastettu tokoa ja rally-tokoa vain omaksi iloksi ja käyty satunnaisesti paimentamassa, hakumetsällä tai jälkiä tekemässä. Mantan VA-lausunto on annettu puutteellisesta 13. kylkiluuparista, joka on verrattavissa kosmeettiseen haittaan. Pentue on Mantan kolmas ja viimeinen. Sillä on aikaisemmista pentueistaan hyvää jälkeläisnäyttöä jo toisessakin polvessa (Kiiramanna s. 4/2015, Taygem s. 2/2019). Sillä on ollut aina hyvin tasainen juoksuväli, astutukset ovat olleet helppoja ja synnytykset ovat käynnistyneet normaalisti. Se on ollut myös hyvä emä pennuilleen.
Toivottujen pentujen syntymäajankohta on huhtikuun puolivälissä ja näin ollen ne ovat luovutusikäisiä touko-kesäkuun vaihteessa. Pentueesta on tarkoitus sijoittaa ainakin yksi pentu. Mahdolliset pennut tulevat olemaan CEA:n ja MDR1 osalta kantajia ja DM:n osalta 50% terveitä ja 50% kantajia. Sijoituspennulta tai -pennuilta testataan DM. Molemmat vanhemmat ovat omia koiriani, ne ovat perusterveitä eivätkä ne omaa mitään arkuuksia tai herkkyyksiä. Molemmilla on myös hyvä vatsa ja terve ruokahalu.

Myyn pennut perheenjäseniksi ja etsin niille rakastavia, aktiivisia ja yhteistyökykyisiä koteja, jotka ovat valmiita luonnetestaamaan ja/ tai -kuvaamaan (LTE/ MH) ja terveystutkituttamaan pennun aikuisiällä (PEVISA:n mukaiset viralliset tutkimukset: lonkat, kyynärät ja silmät). Toivon, että tulevat perheet olisivat kiinnostuneita myös harrastamaan pennun kanssa. Otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse kertoen viestissä itsestäsi ja perheestäsi, koirataustastasi sekä suunnitelmistasi että mahdollisista toiveistasi pennun suhteen.

Pennut syntyvät ja kasvavat kotonamme tottuen arkielämään jo alusta pitäen. Pyrin käyttämään paljon aikaa pentujen käsittelyyn tarjoten niille monipuolisesti virikkeitä ja erilaisia positiivisia kokemuksia ulkona ja sisällä. Pennut tullaan luovuttamaan rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina ja hyvin sosiaalistettuina alkaen 7 viikon iässä. Liitän pennunostajat haluttaessa ensimmäiseksi vuodeksi Suomen Collieyhdistykseen, he saavat kokoamani hyödylliset pentupaketit, laatimani pentuekohtaisen muistion sekä tietenkin koiran elämänmittaisen tukeni.

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Koirankasvattajat ry:n (SuKoKa) ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen, SCY:n tulostoimikunnan jäsen ja toimin myös Satakunnan alaosastossa sihteerinä ja tiedotajana ollen myös sen hallituksen jäsen.
KasvattajaAnni Helminen Taygem
PaikkakuntaNakkila
Kotisivuwww.kenneltaygem.com
Emailkenneltaygem@gmail.com
PuhSaa pyytämällä
Some Day One Day van Shaka's Royal KraalTinker van Shaka's Royal KraalRico van Shaka's Royal Kraal
Mirza van Shaka's Royal Kraal
Encore's American DreamCamloch Incadescence
Encore's Admiration
Kiiramanna This Is True MadamClingstone`s Got To BeFoxearth High Frequency
Clingstone`s Needless To Say
Clingstone`s This Is ItClingstone`s No Comments
Milli Miller Viisakas Virginia