Suunnitelmissa Talvi 2020 - Taygem

Päivitetty 3.10.2019
Sileäkarvainen collie, Taygem Saw Mommy Kissing Santa

Taygem Saw Mommy Kissing Santa
KoiraNet
Tricolour
Silmät : Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

CEA DNA altis (Zoogen)
DM N/N (Zoogen)
MDR1 -/- (Zoogen)

Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Théo on oma kasvattini ensimmäisestä pentueestani. Se on koko perheen koira, joka on tottunut sekä Helsingin keskustan vilinään että Porin maalaismaisemiin. Théo on kaksikielinen eli tottelee sekä suomea että ruotsia. Se on jo pienestä pennusta asti "puhunut" myös hyvää koiraa ja toimii hyvin rationaalisesti. Se on ihmisiä ja lapsia kohtaan avoin ja ystävällinen. Théon kanssa ei varsinaisesti harrasteta mitään, mutta se on käynyt useamman kerran paimentamassa lampaita ja selkeää edistymistä on tapahtunut - olen ollut joka kerta itse paikan päällä ja myös ohjannut sitä. Paimennustaipumusta ja saalisviettiä löytyy myös lähisuvusta eikä Théo siis tee tässä poikkeusta. Sen kahdella pentuesisarella, emällä ja emän kahdella pentuesisaruksella on koulutustunnus Paim-T. Se on palkittu näyttelyssä laatuarvosanalla erinomainen. Théo on perusterve, sillä ei ole mitään arkuuksia tai herkkyyksiä. Se on minulle läheisimpiä kasvattejani, mistä syystä olen erittäin kiitollinen saadessani sen omistajilta luvan käyttää sitä Ronyalle ja osaksi kasvatustyötäni.
Sileäkarvainen collie, Dalimattas My Lovely Rose

Dalimattas My Lovely Rose
KoiraNet
Soopeli
Silmät : Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Ronya asuu narttulaumassa Porvoossa kasvattajallaan Birgitta Hanssonilla, joka on kasvattanut sileäkarvaisia collieita kennelnimellä Dalimattas vuodesta 1979. Ronya on Birgitan sanojen mukaan luonnonlapsi ja ilontuoja. Kuvailisin sitä vielä avoimeksi, luottavaiseksi ja rennoksi tyypiksi. Ronya on myös perusterve eikä omaa mitään arkuuksia tai herkkyyksiä. Sen kanssa ei harrasteta aktiivisesti mitään lajia ja näyttelyissäkin on käyty vain harvakseltaan, vaikkakin erinomaisella menestyksellä ja sillä on myös yksi SERT. Ronyan seuraavia juoksuja odotellaan alkaviksi vielä tämän vuoden puolella, todennäköisesti vasta joulukuussa.
Myyn pennut perheenjäseniksi ja etsin niille rakastavia, aktiivisia ja yhteistyökykyisiä koteja, jotka ovat valmiita luonnetestaamaan ja/ tai -kuvaamaan (LTE/ MH) ja terveystutkituttamaan pennun aikuisiällä (PEVISA:n mukaiset viralliset tutkimukset: lonkat, kyynärät ja silmät). Toivon, että tulevat perheet olisivat kiinnostuneita myös harrastamaan pennun kanssa. Otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse kertoen viestissä itsestäsi ja perheestäsi, koirataustastasi sekä suunnitelmistasi että mahdollisista toiveistasi pennun suhteen.

Pennut syntyvät ja kasvavat kotonamme tottuen arkielämään jo alusta pitäen. Pyrin käyttämään paljon aikaa pentujen käsittelyyn tarjoten niille monipuolisesti virikkeitä ja erilaisia positiivisia kokemuksia ulkona ja sisällä. Pennut tullaan luovuttamaan rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina ja hyvin sosiaalistettuina alkaen 7 viikon iässä. Liitän pennunostajat haluttaessa ensimmäiseksi vuodeksi Suomen Collieyhdistykseen, he saavat kokoamani hyödylliset pentupaketit, laatimani pentuekohtaisen muistion sekä tietenkin koiran elämänmittaisen tukeni.

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Koirankasvattajat ry:n (SuKoKa) ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen ja toimin useissa eri toimihenkilön tehtävissä Suomen Collieyhdistyksen Satakunnan alaosastossa ollen myös sen hallituksen jäsen ja SCY:n tulostoimikunnan jäsen.
KasvattajaAnni Helminen Taygem
PaikkakuntaNakkila
Kotisivuwww.kenneltaygem.com
Emailkenneltaygem@gmail.com
PuhSaa pyytämällä
Taygem Saw Mommy Kissing SantaTender Wind's Miracle ManAdamhill's Kind Of Cool
Elettaria Cardemomun Av Thara
Kiiramanna Adee KayeCalibra's Good Citizen
Kiiramanna Lumikki
Dalimattas My Lovely RoseGoldshimmer Ma's Lil' BoyKangasvuokon Star Operation
Goldshimmer Hidden Angel
Dalimattas My Lovely LizFatikon Nappanahka
Honey Melon Vip Girl On The Rocks