Syntyneet 18.5.2020 - Taygem

Syntynyt 3 urosta, 4 narttua
Päivitetty 18.5.2020
Sileäkarvainen collie, Timonan Hyper Has Hotfoot

Timonan Hyper Has Hotfoot
KoiraNet
Soopeli
Silmät : Terveet
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

CEA DNA kantaja
DM N/DM
MDR1 +/+
FGF5 kantaja

Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Näyttelyistä VASERT

Topi on pentueesta, joka on toteutettu Suomen Collieyhdistyksen puoltamalla ja Suomen Kennelliiton myöntämällä poikkeusluvalla yhdistää pitkä- ja sileäkarvainen collie. Topin isän kautta sileäkarvaisiin saadaan uusia alleeleja ja geenipoolin on mahdollista laajentua. Topi asuu Oulussa lapsiperheessä ja on Päivi Iivosen (kennel Diamondfox) sijoitusuros. Topilla on yksi pentue (kennel Pandarellan, s. 1/2019).

Omistajan kertomaa: "Topi on luonteeltaan iloinen, avoin ja sosiaalinen herrasmies sekä collieille tyypillisesti hieman pehmeä (helppo koulutettavuus). Toisiin koiriin Topi tutustuu rauhassa ja hienovaraisesti, tulee hyvin toimeen erilaisten koirien kanssa. Topi on ollut mukana ampumahiihtokisoissa eikä ole reagoinut laukausääniin. Pääasiallinen harrastus Topilla on pk-haku, satunnaisesti myös muita lajeja. Hyvä ruokahalu. Ei stressaa reissussa tai uudessa ympäristössä."
Sileäkarvainen collie, Dalimattas My Lovely Rose

Dalimattas My Lovely Rose
KoiraNet
Soopeli
Silmät : Ei perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Näyttelyistä SERT

Ronya asuu narttulaumassa Porvoossa kasvattajallaan Birgitta Hanssonilla, joka on kasvattanut sileäkarvaisia collieita kennelnimellä Dalimattas vuodesta 1979. Ronya on Birgitan sanojen mukaan luonnonlapsi ja ilontuoja. Kuvailisin sitä vielä avoimeksi, luottavaiseksi ja rennoksi tyypiksi. Ronya on myös perusterve eikä omaa mitään arkuuksia tai herkkyyksiä. Sen kanssa ei harrasteta aktiivisesti mitään lajia ja näyttelyissäkin on käyty vain harvakseltaan, vaikkakin erinomaisella menestyksellä ja sillä on myös yksi SERT. Ronyan seuraavia juoksuja odotellaan alkaviksi vielä tämän vuoden puolella, todennäköisesti vasta joulukuussa.
ODOTUSLISTA ON TÄYSI. Jos olet kiinnostunut tulevaisuuden pentuesuunnitelmistamme, ota yhteyttä.

Pentue on yhteistyöpentue Ronyan kasvattajan ja omistajan kanssa, joka on luovuttanut minulle jalostusoikeuden narttuunsa tämän pentueen toteuttamiseksi. Pennut tulevat syntymään luonani ja ne rekisteröidään kennelnimelleni. Yhdistelmän laskennallinen sukusiitosprosentti on 5. polven mukaan 0,00 % ja sukukatokerroin 6. polven mukaan 0,95. Sijoituspennulta tai -pennuilta testataan CEA, DM ja MDR1. Molemmat vanhemmat ovat perusterveitä eivätkä ne omaa mitään arkuuksia tai herkkyyksiä.

Myyn pennut perheenjäseniksi ja etsin niille rakastavia, aktiivisia ja yhteistyökykyisiä koteja, jotka ovat valmiita luonnetestaamaan ja/ tai -kuvaamaan (LTE/ MH) ja terveystutkituttamaan pennun aikuisiällä (PEVISA:n mukaiset viralliset tutkimukset: lonkat, kyynärät ja silmät). Toivon, että tulevat perheet olisivat kiinnostuneita myös harrastamaan pennun kanssa. Otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse kertoen viestissä itsestäsi ja perheestäsi, koirataustastasi sekä suunnitelmistasi että mahdollisista toiveistasi pennun suhteen.

Pennut syntyvät ja kasvavat kotonamme tottuen arkielämään jo alusta pitäen. Pyrin käyttämään paljon aikaa pentujen käsittelyyn tarjoten niille monipuolisesti virikkeitä ja erilaisia positiivisia kokemuksia ulkona ja sisällä. Pennut tullaan luovuttamaan rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina ja hyvin sosiaalistettuina alkaen 7 viikon iässä. Liitän pennunostajat haluttaessa ensimmäiseksi vuodeksi Suomen Collieyhdistykseen, he saavat kokoamani hyödylliset pentupaketit, laatimani pentuekohtaisen muistion sekä tietenkin koiran elämänmittaisen tukeni.

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Koirankasvattajat ry:n (SuKoKa) ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen, SCY:n tulostoimikunnan jäsen ja toimin myös Satakunnan alaosastossa sihteerinä ja tiedotajana ollen myös sen hallituksen jäsen.
KasvattajaAnni Helminen Taygem
PaikkakuntaNakkila
Kotisivuwww.kenneltaygem.com
Emailkenneltaygem@gmail.com
PuhSaa pyytämällä
Timonan Hyper Has HotfootCorydon Catch Me Driftin (pk)Demelewis Dark Moon Driftin Over Corydon (pk)
Corydon Fancy Me (pk)
Timonan Yakira YasmeenLifedream Missionary Man
Timonan Qaina Qinnie
Dalimattas My Lovely RoseGoldshimmer Ma's Lil' BoyKangasvuokon Star Operation
Goldshimmer Hidden Angel
Dalimattas My Lovely LizFatikon Nappanahka
Honey Melon Vip Girl On The Rocks

Topi

Ronya