Suunnitelmissa Kesä 2020 - Taygem

Päivitetty 23.9.2019
Sileäkarvainen collie, Taygem Go Tell Your Mom

Taygem Go Tell Your Mom
KoiraNet
Tricolour
Silmät : 2 ylim. ripseä (pentuna terveet)
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

CEA DNA kantaja (Zoogen)
DM N/N (Zoogen)
MDR1 -/- (Zoogen)

Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Nuutti on oma kasvattini ensimmäisestä pentueestani ja asuu ainoana koirana Kirkkonummella lapsiperheessä. Nuutin kanssa ei harrasteta tavoitteellisesti vaan se toimittaa tärkeää isonveljen tehtävää kotona ihmislapselle. Se siis pitää lapsista. Nuutti on omistajiensa mukaan miellyttämishaluinen, lempeä, erittäin sosiaalinen (sekä ihmisten että muiden koirien kanssa), energinen, ahne ja rohkea uusia asioita kohdatessa. Muiden koirien kanssa se on kärsivällinen, mutta ei alistuvainen vaan ymmärtää antaa tilaa tarvittaessa. Nuutilla on myös voimakas paimennusvietti, joka selvästi kulkee tässä linjassa. Kaksi sen pentuesisarusta, sen emä ja emän kaksi pentuesisarusta ovat läpäisseet virallisen paimennustaipumustestin alle 2-vuotiaina. Nuutilla on luonnonkorvat.

VSP-Juniori Collieiden erikoisnäyttelyssä 2018
Sileäkarvainen collie, X-Tra Desired Victoria Av Thara

X-Tra Desired Victoria Av Thara
KoiraNet
Soopeli
Silmät : CRD
Lonkat : A/B
Kyynärpäät : 0/0

MDR1 +/+ tai +/- (vanhempien mukaan)

Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Victoria on suvultaan 50% kanadalainen ja asuu Norjassa sen kasvattajalla ja omistajalla (kennel Av Thara). Se asuu hevostilalla sekalaumassa eikä sen kanssa harrasteta mitään koiraurheilulajeja. Se on iloinen ja leikkisä, sopeutuu hyvin uusiin tilanteisiin ja pärjää vieraassakin laumassa. Se vahtii ja sillä on kova saalisvietti, sillä se jahtaisi mielellään niin autoja kuin lentäviä lintujakin. Victoria asuu meillä huhtikuusta alkaen, jolloin se on tavattavissa aina mahdollisten pentujen luovutusikään saakka.
Pentueen toteutus on päätetty siirtää seuraaviin juoksuihin, joita odotetaan alkaviksi huhtikuussa 2020.

Emän omistaja on antanut minulle harvinaislaatuisen mahdollisuuden ja luovuttanut minulle jalostusoikeuden narttuunsa tämän pentueen toteuttamiseksi. Mahdolliset pennut tulevat syntymään kotonamme ja ne rekisteröidään kennelnimelleni. Pentue on linjasiitos Victorian emään (Jack Mack's X-dream Aosta), joka on myös Nuutin isänemänemä. Pennut tulevat olemaan vanhempien mukaan CEA:n osalta 50% kantajia ja 50% alttiita. Ne tulevat todennäköisesti olemaan ulkoasultaan sileäkarvaisia vaikka kumpaakaan vanhempaa ei ole testattu pitkäkarvageenin osalta. Victorian isänisä on pitkäkarvainen collie. Sijoituspennulta tai -pennuilta testataan CEA, DM, FGF5 ja MDR1. Molemmat vanhemmat ovat perusterveitä eikä niillä ole alusta- tai ääniarkuuksia.

Myyn pennut perheenjäseniksi ja etsin niille rakastavia, aktiivisia ja yhteistyökykyisiä koteja, jotka ovat valmiita luonnetestaamaan ja/ tai -kuvaamaan (LTE/ MH) ja terveystutkituttamaan pennun aikuisiällä (PEVISA:n mukaiset viralliset tutkimukset: lonkat, kyynärät ja silmät). Toivon, että kotiehdokkaat olisivat kiinnostuneita myös harrastamaan pennun kanssa. Otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse kertoen viestissä itsestäsi ja perheestäsi, koirataustastasi sekä suunnitelmistasi että mahdollisista toiveistasi pennun suhteen.

Pennut syntyvät ja kasvavat kotonamme tottuen arkielämään jo alusta pitäen. Pyrin käyttämään paljon aikaa pentujen käsittelyyn tarjoten niille monipuolisesti virikkeitä ja erilaisia positiivisia kokemuksia ulkona ja sisällä. Pennut tullaan luovuttamaan rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina ja hyvin sosiaalistettuina alkaen 7 viikon iässä. Liitän pennunostajat haluttaessa ensimmäiseksi vuodeksi Suomen Collieyhdistykseen, he saavat kokoamani hyödylliset pentupaketit, laatimani pentuekohtaisen muistion sekä tietenkin koiran elämänmittaisen tukeni.

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Koirankasvattajat ry:n (SuKoKa) ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen ja toimin useissa eri toimihenkilön tehtävissä Suomen Collieyhdistyksen Satakunnan alaosastossa ollen myös sen hallituksen jäsen ja SCY:n tulostoimikunnan jäsen.
KasvattajaAnni Helminen Taygem
PaikkakuntaNakkila
Kotisivuwww.kenneltaygem.com
Emailkenneltaygem@gmail.com
PuhSaa pyytämällä
Taygem Go Tell Your MomTender Wind's Miracle ManAdamhill's Kind Of Cool
Elettaria Cardemomum Av Thara
Kiiramanna Adee KayeCalibra's Good Citizen
Kiiramanna Lumikki
X-Tra Desired Victoria Av TharaKerhaven's The X-FactorMilas Dancing Solo (pk collie)
Kerhaven's All That I Am
Jack Mack's X-Dream AostaJetsream You R My Sunshine
Jack Mack's Luacmar Leanaban