Suunnitelmissa Kevät 2020 - Taygem

Päivitetty 8.11.2019
Sileäkarvainen collie, Timonan Hyper Has Hotfoot

Timonan Hyper Has Hotfoot
KoiraNet
Soopeli
Silmät : ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

CEA DNA kantaja
DM N/DM
MDR1 +/+
FGF5 kantaja
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Näyttelyistä PU2 SA, VASERT

Topi on pentueesta, joka on toteutettu Suomen Collieyhdistyksen puoltamalla ja Suomen Kennelliiton myöntämällä poikkeusluvalla yhdistää pitkä- ja sileäkarvainen collie. Topin isän kautta sileäkarvaisiin saadaan uusia alleeleja ja geenipoolin on mahdollista laajentua. Topi asuu Oulussa lapsiperheessä ja on Päivi Iivosen (kennel Diamondfox) sijoitusuros. Topilla on yksi pentue (kennel Pandarellan, s. 1/2019).

Omistajan kertomaa: "Topi on luonteeltaan iloinen, avoin ja sosiaalinen herrasmies sekä collieille tyypillisesti hieman pehmeä (helppo koulutettavuus). Toisiin koiriin Topi tutustuu rauhassa ja hienovaraisesti, tulee hyvin toimeen erilaisten koirien kanssa. Topi on ollut mukana ampumahiihtokisoissa eikä ole reagoinut laukausääniin. Pääasiallinen harrastus Topilla on pk-haku, satunnaisesti myös muita lajeja. Hyvä ruokahalu. Ei stressaa reissussa tai uudessa ympäristössä."
Sileäkarvainen collie, Taygem Makes Boys Blush

Taygem Makes Boys Blush
KoiraNet
Soopeli
Silmät : CRD
Lonkat : B/B
Kyynärpäät : 0/0

Selkä LTV0, VA1 (13. kylkiluupari puutteellinen)

CEA DNA altis
DM N/N
MDR1 -/-
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Näyttelyistä ERI

Irma on ensimmäisen pentueeni ainoa narttu ja sijoituskoirani, se asuu maalla lapsiperheessä. Pentue on Irman ensimmäinen. Irmalla on tähtäimessä BH.

Sijoitusperheen kertomaa: tulossa!
Odotan pentueesta "käteen sopivia" koiria, joista olisi monipuoliseen harrastamiseen sekä sohvalle kainaloon. Pentue on linjattu kaukaa muutamaan upeaan ruotsalaisen Oneway's kennelin koiraan, mutta samalla saadaan mukaan jotain ihan muuta Topin isän kautta. Mahdolliset pennut tulevat olemaan vanhempien mukaan CEA:n osalta 50% kantajia ja 50% alttiita, DM normaaleja (N/N) tai kantajia (N/DM) ja MDR1 +/-. Mahdolliselta/ mahdollisilta sijoituspennuilta testaan CEA ja DM sekä FGF5, sillä on mahdollista että osa pennuista olisi isänsä mukaan pitkäkarvageenin kantajia.

Myyn pennut perheenjäseniksi ja etsin niille rakastavia, aktiivisia ja yhteistyökykyisiä koteja, jotka ovat valmiita luonnetestaamaan ja/ tai -kuvaamaan (LTE/ MH) ja terveystutkituttamaan pennun aikuisiällä (PEVISA:n mukaiset viralliset tutkimukset: lonkat, kyynärät ja silmät). Toivon, että kotiehdokkaat olisivat kiinnostuneita myös harrastamaan pennun kanssa. Otathan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse kertoen viestissä itsestäsi ja perheestäsi, koirataustastasi sekä suunnitelmistasi että mahdollisista toiveistasi pennun suhteen.

Pennut syntyvät ja kasvavat kotonamme tottuen arkielämään jo alusta pitäen. Pyrin käyttämään paljon aikaa pentujen käsittelyyn tarjoten niille monipuolisesti virikkeitä ja erilaisia positiivisia kokemuksia ulkona ja sisällä. Pennut tullaan luovuttamaan rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina ja hyvin sosiaalistettuina alkaen 7 viikon iässä. Liitän pennunostajat haluttaessa ensimmäiseksi vuodeksi Suomen Collieyhdistykseen, he saavat kokoamani hyödylliset pentupaketit, laatimani pentuekohtaisen muistion sekä tietenkin koiran elämänmittaisen tukeni.

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Koirankasvattajat ry:n (SuKoKa) ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen ja toimin useissa eri toimihenkilön tehtävissä Suomen Collieyhdistyksen Satakunnan alaosastossa ollen myös sen hallituksen jäsen ja SCY:n tulostoimikunnan jäsen.
KasvattajaAnni Helminen Taygem
PaikkakuntaNakkila
Kotisivuwww.kenneltaygem.com
Emailkenneltaygem@gmail.com
PuhSaa pyytämällä
Timonan Hyper Has HotfootCorydon Catch Me Driftin (pk)Demelewis Darkmoon Driftin Over Corydon (pk)
Corydon Fancy Me (pk)
Timonan Yakira YasmeenLifedream Missionary Man
Timonan Qiana Qinnie
Taygem Makes Boys BlushTender Wind's Miracle ManAdamhill's Kind Of Cool
Elettaria Cardemomum Av Thara
Kiiramanna Adee KayeCalibra's Good Citizen
Kiiramanna Kleopatra

Irma paimentaa