Odotettavissa Huhtikuu 2024 - Koiruuksien

Päivitetty 10.3.2024
Sileäkarvainen collie, Cinnaberry's Midnight Express
C.I.B. FI, EE, LV, LT, BALT MVA, LT, LV, EE, BALT JMVA, PAIM-T
Cinnaberry's Midnight Express
KoiraNet
Blue merle
Silmät : Cea-vapaa pentuna ja aikuisena
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Selkä VA0, LTV0
DM: N/N (terve)
Cea-kantaja
MDR1-kantaja
Luonnonkorvat
Ei kanna pitkäkarvageeniä

Tedin kanssa harrastetaan pelastuskoirapuolella (rauniohaku, pelastushaku, pelastusjälki, taajama- ja rakennusetsintä), muina harrastuksina metsäjälki (PAJÄ) ja tottis. Tedi kuului myös aiemmin SCY:n palveluskoirarinkiin (2020 ja 2021). Tedi on suorittanut paimennustaipumustestin 18 kk ikäisenä arvosanalla erinomainen.

Tedi työskentelee hyvällä motivaatiolla ja palkkautuu sekä sosiaalisella palkalla, ruoalla, että leikillä. Erittäin ihmis- ja koirasosiaalinen. Mukautuu nopeasti uusiin tilanteisiin ja osaa rauhoittua paineistettunakin. Luonteeltaan avoin ja utelias pirteä ilopilleri. Sopivan ohjaajapehmeä, irtoaa kuitenkin hyvin treeneissä ja osaa työskennellä itsenäisesti vaativissakin tilanteissa.
Ei alusta- tai ääniarkuuksia.

Tedi on menestynyt näyttelykehissä upeasti niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
Sileäkarvainen collie, Koiruuksien Ilta Tähti
FI JMVA, PAIM-T, AGI2
Koiruuksien Ilta Tähti
KoiraNet
Tricolour
Silmät : Cea-vapaa pentuna ja aikuisena
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

Selkä LTV0, VA0
DM: N/N (terve)
Cea geneettisesti terve
MDR1-kantaja
Luonnonkorvat
Kantaa pitkäkarvageeniä

Tuuven kanssa harrastetaan tavoitteellisesti agilityä ja hoopersia. Niissä se on nopea ja ketterä ja pistää kampoihin nopeimmillekin bortsuille. Muina harrastuksina on paimennus ja tottelevaisuus. Paimennustaipumustesti suoritettuna.

Tuuvella on hienosti tasapainossa hyvä työskentelymoottori ja tasapainoinen hermorakenne. Harrastuksissa se palkkautuu sekä ruualla että taisteluleikillä. Luonteeltaan Tuuve on avoin ja reipas sekä koirasosiaalinen. Se asuu keskellä pikkulapsiperheen arkea ja osaa rentoutua, vaikka ympärillä olisi millainen hälinä. Lasten luottokaveri. Ei arkuuksia eikä allergioita.

Tuuvessa yhdistyy hienosti kasvatustavoitteeni monipuolisesta ja kauniista harrastuskoirasta, joka on rakenteeltaan liioittelematon ja tarkoituksenmukainen, pääkopaltaan tasapainoinen ja harrastuksissa hyvän taistelutahdon ja moottorin omaava koira.

Rakenteeltaan Tuuve on hyvin lähellä ihannecollietani. Sillä on tasapainoiset kulmaukset, hyvä ylälinja, kaunislinjainen nartun pää sekä kevyet vaivattomat liikkeet. Tuuvella on myös hyvä alaleuka ja etuosa. Näyttelyistä Tuuvella on Juniormuotovalion titteli, kaksi sertiä sekä BISjunior-voitto. Tuuven molemmat vanhemmat ovat aikanaan voittaneet Collieiden erikoisnäyttelyissä ja ovat/olivat loistavia harrastuskoiria myös kehien ulkopuolella.
Tuuve on ultrattu tiineeksi ja pentujen syntymää odotetaan vkolle 15. Pentueen luovutusaika on ihanteellisesti kesän alussa. Pennut elävät meillä mukana lapsiperheen arjessa ja saavat hyvät eväät elämäänsä. Ne pentutarkastetaan, sirutetaan, rekisteröidään, madotetaan, silmätarkastetaan virallisesti ja sosiaalistetaan hyvin. Kasvattaja on Kennelliiton ja Suomen Collieyhdistyksen palkitsema kasvattaja sekä useamman lajin harrastaja itsekin. Pennuille on luvassa kasvattajan elinikäinen tuki. Lisätietoa pentueesta ja Koiruuksista kotisivuiltani.

Pentueessa oletetaan olevan hyvää potentiaalia mainioiksi harrastus- ja kisakoiriksi, joten pennuille etsitään ensisijaisesti harrastuksista ja kouluttamisesta kiinnostuneita aktiivisia koteja. Myös näyttelyt katsotaan eduksi. Otan pentueeseen vielä muutamia kyselyitä vastaan. Kyselyt ensin sähköpostitse, kiitos.
KasvattajaTeija Lehtoranta Koiruuksien
PaikkakuntaTervakoski, Kanta-Häme
Kotisivuwww.koiruuksien.com
Emailkoiruuksienkennel@gmail.com
PuhSaa pyydettäessä
Cinnaberry's Midnight ExpressHelios Of Bohemia BaladaDomyslim To Leneli
Flying Heartbreakers Elisa Doolittle
Cinnaberry's Midnight DareClingstone's Lap Dog
Turning Leaf's Muy Chic Manolo B
Koiruuksien Ilta TähtiKeyword ValiantSecret Affair`s Unleash Ur Instinct
Keyword Sugar Rush
Koiruuksien Meri TähtiClingstone´s Got To Be
Koiruuksien Typy On Tähti

Tuuve on nopea ja ketterä agility ja hooperskoira

Tuuven kuvat Prokuva, Timo Vallius sekä Sari Nieminen

Tuuve BIS 1 junior

Tedi raunioilla

Tedin kuvat Helena Kosonen ja Linda Toivonen

Tedi Eestin voittajanäyttelyn ROP ja RYP1