Suunnitelmissa Alkuvuosi 2019 - Taygem

Päivitetty 9.7.2018
Sileäkarvainen collie, Kerhaven's The X-Factor
LUX & CAN MVA
Kerhaven's The X-Factor
KoiraNet
Soopeli
Silmät : terveet
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

CEA kantaja
DM N/N
MDR1 +/+
Pitkäkarvageenin kantaja
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Simon on upea amerikkalaislinjainen uros, jonka sukutaulussa 50 % on Pitkäkarvaisia Collieita. Se on iloinen, rohkea ja valpas, sillä on jatkuvasti pilkettä silmäkulmassa. Simon on lempeä ja lauhkea ihmisiä kohtaan, vikkelä oppimaan ja mukautuvainen. Simon on viimeistä CACIBia vaille kansainvälinen muotovalio. Simon on Kanadan tuonti ja asuu Norjassa kennel Av Tharassa.

MH-luonnekuvattu 19.9.2015, kuvaajana Inger Russberg: https://hundar.skk.se/avelsdata/Flikar.aspx?sida=Hund_info&id=3084628

Smooth Collie Database: http://www.smooth-collie.net/view.php?id=11244
Sileäkarvainen collie, Kiiramanna This Is True Madam
C.I.B, FI & SE & EE & LV & LT & BALT MVA
Kiiramanna This Is True Madam
KoiraNet
Soopeli
Silmät : terveet
Lonkat : A/A, BLUP 103
Kyynärpäät : 0/0

CEA kantaja
DM N/N
MDR1 -/-
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Manta on avoin, itsevarma, omanarvontuntoinen ja tasapainoinen luonne. Se on yleisilmeeltään rauhallinen, mutta siitä löytyy myös potkua treenikentällä ja se on hyvin leikkisä. Mantan ahneutta ja hyvää taistelunhalua olemme käyttäneet hyväksemme treeneissä ja se palkkautuu helposti kehuin, namein tai leluin - millä tahansa! Se on siis myös alusta - sekä äänivarma että toiminnanhaluinen. Manta on koirasosiaalinen ja ihmisrakas, pitää myös lapsista ja osaa toimia heidän kanssaan. Kooltaan hieman rodun keskikokoa suurempi narttu. Mantan kanssa harrastetaan pääasiassa näyttelyitä, tokoa ja rally-tokoa toistaiseksi vain omaksi iloksi. Olemme käyneet satunnaisesti myös paimentamassa. Mantalla on yksi pentue kennel Kiiramannalle.

Manta on jalostustarkastettu 15.7.2017, tuomarina Maija Lehtonen.

Luonnetesti 140 +++ laukausvarma
Pentue on Mantan toinen ja Simonin kuudes. Molemmat vanhemmat ovat terveystutkittuja ja perusterveitä, ne ovat kaikkiruokaisia, hyvävatsaisia ja collieille tyypilliseen tapaan ahneita. Pennut tulevat olemaan vanhempien mukaan DM N/N eli terveitä, MDR-1 +/- eli kantajia ja CEA:n osalta 25% terveitä, 50% kantajia ja 25% alttiita. Pentueen laskennallinen sukusiitosprosentti on 0,00 % jopa yli 8 polven mukaan.

Myyn pennut perheenjäseniksi ja etsin niille rakastavia, aktiivisia ja yhteistyökykyisiä koteja, jotka ovat valmiita luonnetestaamaan ja terveystutkituttamaan pennun aikuisiällä (PEVISA:n mukaiset viralliset tutkimukset: lonkat, kyynärät ja silmät). Toivon, että tulevat kodit olisivat kiinnostuneita myös harrastamaan pennun kanssa. Pentueesta sijoitetaan mahdollisesti useampi pentu.

Pennut syntyvät ja kasvavat kotonamme tottuen arkielämään jo alusta pitäen. Pyrin käyttämään paljon aikaa pentujen käsittelyyn tarjoten niille monipuolisesti virikkeitä ja erilaisia positiivisia kokemuksia ulkona ja sisällä. Pennut tullaan luovuttamaan rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina, geenitestattuina (CEA, DM, FGF5 ja MDR-1) ja hyvin sosiaalistettuina alkaen 7 viikon iässä. Liitän pennunostajat haluttaessa ensimmäiseksi vuodeksi Suomen Collieyhdistykseen, he saavat kokoamani hyödylliset pentupaketit, laatimani pentuekohtaisen muistion sekä tietenkin koiran elämänmittaisen tukeni.

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Koirankasvattajat ry:n (SuKoKa) ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen ja toimin useissa eri toimihenkilön tehtävissä Suomen Collieyhdistyksen Satakunnan alaosastossa ollen myös sen hallituksen jäsen.
KasvattajaAnni Helminen Taygem
PaikkakuntaPori
Kotisivuwww.kenneltaygem.com
Emailkenneltaygem@gmail.com
Puh0404174560
Kerhaven's The X-FactorMilas Dancing Solo (rough collie)Milas Latin Fever (rough collie)
Milas Dancing With The Stars (rough collie)
Kerhaven’s All That I AmTamaron’s The Real Deal
Glasgowhill’s Follow That Dream (rough collie)
Kiiramanna This Is True MadamClingstone`s Got To BeFoxearth High Frequency
Clingstone`s Needless To Say
Clingstone`s This Is ItClingstone`s No Comments
Milli Miller Viisakas Virginia