Suunnitelmissa Kesä 2018 - Taygem

Päivitetty 9.4.2018
Sileäkarvainen collie, Kerhaven's The X-Factor
LUX & CAN MVA
Kerhaven's The X-Factor
KoiraNet
Soopeli
Silmät : terveet
Lonkat : A/A
Kyynärpäät : 0/0

CEA kantaja
DM N/N
MDR1 +/+
Pitkäkarvageenin kantaja

Simon on iloinen, rohkea ja valpas. Lauhkea ihmisiä kohtaan. Simon oppii helposti ja on todella mukautuvainen. Sillä on kokoajan pilkettä silmäkulmassa. Simon on Kanadan tuonti ja asuu Norjassa kennel Av Tharassa.

MH-luonnekuvattu 19.9.2015, kuvaajana Inger Russberg: https://hundar.skk.se/avelsdata/Flikar.aspx?sida=Hund_info&id=3084628

Smooth Collie Database: http://www.smooth-collie.net/view.php?id=11244
Sileäkarvainen collie, Kiiramanna This Is True Madam
C.I.B, FI & SE & EE & LV & LT & BALT MVA
Kiiramanna This Is True Madam
KoiraNet
Soopeli
Silmät : terveet
Lonkat : A/A, BLUP 103
Kyynärpäät : 0/0

CEA kantaja
DM N/N
MDR1 -/-

Manta on avoin, itsevarma, omanarvontuntoinen ja tasapainoinen luonne, laumanjohtajanarttu. Se on yleisilmeeltään rauhallinen, mutta siitä löytyy myös potkua ja se on hyvin leikkisä. Alusta - ja äänivarma ja toiminnanhaluinen narttu. Mantan ahneutta ja hyvää taistelunhalua olemme käyttäneet hyväksemme treeneissä ja se palkkautuu helposti kehuin, namein tai leluin - millä tahansa! Koirasosiaalinen ja ihmisrakas, pitää myös lapsista ja osaa toimia heidän kanssaan. Kooltaan hieman rodun keskikokoa suurempi narttu. Mantan kanssa harrastetaan pääasiassa näyttelyitä, tokoa ja rally-tokoa toistaiseksi vain omaksi iloksi, joiden lisäksi tottistellaan tavoitteena BH-koe. Olemme käyneet satunnaisesti myös paimentamassa. Mantalla on yksi pentue kennel Kiiramannalle.

Manta on jalostustarkastettu 15.7.2017, tuomarina Maija Lehtonen.

Luonnetesti 140 +++ laukausvarma
Pentue on Mantan toinen ja Simonin kuudes. Molemmat vanhemmat ovat terveystutkittuja ja perusterveitä, ne ovat kaikkiruokaisia, hyvävatsaisia ja collieille tyypilliseen tapaan ahneita. Pennut tulevat olemaan vanhempien mukaan DM N/N eli terveitä, MDR-1 +/- eli kantajia ja CEA:n osalta 25% terveitä, 50% kantajia ja 50% alttiita. Pentueen laskennallien sukusiitosprosentti on 0,00 % jopa yli 8 polven mukaan. Mantan juoksuja odotetaan alkavaksi toukokuussa.

Myyn pennut ainoastaan perheenjäseniksi ja etsin niille rakastavia, aktiivisia ja yhteistyökykyisiä koteja, jotka ovat valmiita harrastamaan pennun kanssa sekä luonnetestaamaan ja terveystutkituttamaan sen aikuisiällä (PEVISA:n mukaiset viralliset tutkimukset: lonkat, kyynärät ja silmät). Pentueesta sijoitetaan mahdollisesti useampi pentu.

Pennut syntyvät ja kasvavat kotonamme tottuen arkielämään jo alusta pitäen. Erillisiä kenneltiloja ei ole. Pyrin käyttämään paljon aikaa pentujen käsittelyyn tarjoten niille monipuolisesti virikkeitä ja erilaisia positiivisia kokemuksia ulkona ja sisällä. Pennut tullaan luovuttamaan rekisteröityinä, madotettuina, mikrosirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, virallisesti silmätarkastettuina, geenitestattuina (vähintään CEA, DM ja MDR-1) ja hyvin sosiaalistettuina alkaen 7 viikon iässä. Liitän pennunostajat haluttaessa ensimmäiseksi vuodeksi Suomen Collieyhdistykseen, he saavat kokoamani hyödylliset pentupaketit, laatimani pentuekohtaisen muistion sekä tietenkin koiran elämänmittaisen tukeni.

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Koirankasvattajat ry:n (SuKoKa) ja Suomen Collieyhdistyksen jäsen ja toimin useissa eri toimihenkilön tehtävissä Suomen Collieyhdistyksen Satakunnan alaosastossa ollen myös sen hallituksen jäsen.
KasvattajaAnni Helminen Taygem
PaikkakuntaPori
Kotisivuwww.kenneltaygem.com
Emailkenneltaygem@gmail.com
Puh0404174560
Kerhaven's The X-FactorMilas Dancing Solo (rough collie)Milas Latin Fever (rough collie)
Milas Dancing With The Stars (rough collie)
Kerhaven’s All That I AmTamaron’s The Real Deal
Glasgowhill’s Follow That Dream (rough collie)
Kiiramanna This Is True MadamClingstone`s Got To BeFoxearth High Frequency
Clingstone`s Needless To Say
Clingstone`s This Is ItClingstone`s No Comments
Milli Miller Viisakas Virginia