Born 9.6.2018 - Nuuskakairan

Born 1 male, 1 female
Updated 15.6.2018
Sileäkarvainen collie, Nuuskakairan Pilkku-Poika

Nuuskakairan Pilkku-Poika
KoiraNet
Bluemerle
Eyes : CEA-vapaa (gen. kantaja)
Hips : A/A
Elbows : 0/0

Luonnetesti: +192 laukausvarma
MH-kuvaus suoritettu

Geenitestit:
CEA-kantaja
DM terve
MDR1 -/-
Pure for smooth
Näyttelyt: SERT, VSP


Luka on rohkea, rauhallinen ja itsenäinen uros, joka rakastaa ihmisten kanssa tekemistä. Kotona Luka on helppo ja avulias, sille on koulutettu lukuisia avustajakoiran tehtäviä ja se torkkujensa lomasta niitä mielellään tarjoilee. Luka nauttii toisten koirien seurasta ja innostuu tekemiseen myös porukalla. Se onkin olemukseltaan varsin lunki kaveri, joka syttyy kivasti harrastuksiin ja osaamissaan asioissa on erittäin varma suorittaja. Erilaiset alustat on Lukalle tosi helppoja, se pitää niistä suuresti. Äänistä se ei ole koskaan jännittänyt mitään, kantelee pihalla lehtipuhaltimia ja muita työkaluja pyynnöstä, kiepsahtaen nukkumaan soivan sirkkelin viereen. Lisäksi se on itse miltei äänetön, vain vahtihaukku on tarvittaessa olemassa ja temppuna haukkuilmaisu kännykän etsittyään.

Lukan kanssa on harrastettu paljon. Sen päälaji on pelastushaku, jonka se aloitti 3-vuotiaana hupiharrastuksena ja kolmessa vuodessa olikin koulutettu koetasolle. Innostuttuamme lajista toiveenamme oli saada Luka kokeisiin ja hälykoiraksi, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta omat aikatauluongelmamme estivät sen. Treenaaminen kuitenkin jatkuu. Tokoa Lukan kanssa on harrastettu pitkään omaksi iloksi ja se osaa hyvin ainakin alempien luokkien liikkeet, tehden ne lisäksi niin vasemmalla kuin oikeallakin puolella. Temppuvalikoimaa Lukalla on runsaasti. Vahvan osaamisen ja selkeän luoteensa vuoksi se on toiminut apuna esim. mainoskuvauksissa, niin videolla kuin valokuvausseteissä. Luka tekee osaamansa myös vieraan kanssa ja toimii koirakursseilla treenikoirana halukkaille ohjaajille.
Luka palkkautuu erinomaisesti ruualla ja leikkii hyvin myös ventovieraiden kanssa.

Lisää Lukasta, esim videolinkkejä, löytyy 2010-pentueemme sivulta ja jalostusurostemme sivulta. Lukasta on saatavilla omistajiltaan monenlaisia kuvia ja videoklippejä.
Sileäkarvainen collie, Allegory Reinhilda

Allegory Reinhilda
KoiraNet
Tricolour
Eyes : CEA-vapaa
Hips : A/A
Elbows : 0/0

Luonnetesti: +170 laukausvarma

Geenitestit:
CEA terve
DM kantaja
MDR1 -/+
Näyttelyt: ERI
Jalostustarkastettu
Agility MAXI2

Rimma on perusluonteeltaan rauhallinen, mutta harrastushommissa sitä ei tarvii sytytellä. Se on kotioloissa melko huomaamaton ja viihtyy hyvin omissa oloissaan sohvan nurkassa nukkuen, jos mitään erikoista ei tapahdu. Rimma on hyvin koirasosiaalinen, se ei ole riidanhaastaja, mutta vastaa kyllä, jos joku ylittää sen ärsytyskynnyksen. Rimma tykkää käyttää kroppaansa ja on ketterä sekä agilityssä erittäin nopea. Rimma on ääni- ja alustavarma eikä se pelkää muuta kuin roska-autoja.
Rimma sopeutuu helposti vieraisiin paikkoihin. Kyläillessä se tutustuu itsenäisesti taloon, jonka jälkeen pistää nukkumaan mieleiseensä paikkaan. Helppo reissukaveri.
Rimman kanssa on kokeiltu jos jonkinlaista lajia, mutta ykköseksi on nyt valikoitunut agility. jossa nousimme kakkosluokkaan lokakuussa 2017. Hakua on treenattu muutamana kesänä ja ilmaisutreenejäkin aloitettu, mutta aktiivisen treeniporukan puute on estänyt siinä lajissa etenemisen. Nenähommat on Rimmalle erittäin mieluisia ja ollaankin hakutreenien puuttuessa etsitty esineitä ja ajettu jonkin verran jälkeä. Lisäksi Rimman kanssa on treenattu tokoa ja rally-tokoa, joissa se olisi myös valmis kisaamaan, mutta Rimmalla on jonkin verran ohjaajapehmeyttä, joka näkyy reagoimisena ohjaajan jännittämiseen kisatilanteissa ja sen vuoksi kisaamiset näissä lajeissa on jätetty myöhemmäksi. Rimma palkkaantuu hyvin sekä lelulla että ruoalla ja se on helppo motivoida erilaisiin tekemisiin.

Rimman omistaja, Sonja, pitää blogia, josta löytyy paljon lisää tietoa Rimmasta ja videoita ja kuvia.
http://kookikoirat.blogspot.fi/
BreederIsonikkilä Merja & Minna Nuuskakairan
LocationKeminmaa
Homepage/www.nuuskakairan.net/
Emailnuuskakairan.kennel@gmail.com
Tel040 5959631, 040 5119094
Nuuskakairan Pilkku-PoikaSharleis Bold BubbaHelga Neitin Tsaari Timo
Sharleis Mighty Mandy
Nuuskakairan TiidanieidaHäntiäisen Big Boss Buster
Tanning Lana Turner
Allegory ReinhildaTalcott Timmy TiptoesAdarstern Tangled Up In Blue
Talcott Tableau
Allegory BelphoebeSyystai'an Viisas
Allegory Godiva
 
Rimma ja Luka